Algemene voorwaarden Crea Ligna BV

Garantievoorwaarden Crea Ligna BV:

Garantieperiode: Crea Ligna BV staat in voor de kwaliteit van de uitgevoerde werken en de materialen, die conform de afgesproken specificaties zullen zijn en vrij van constructiefouten, gedurende een termijn van vijf jaar na de datum van oplevering.

Herstellingen: Mochten er binnen deze termijn gebreken ontstaan, dan verbindt Crea Ligna BV zich ertoe deze kosteloos te herstellen, op voorwaarde dat deze gebreken het gevolg zijn van constructiefouten of het gebruik van materialen van mindere kwaliteit.

Uitsluitingen: De garantie dekt niet het natuurlijke verkleuren van materialen zoals hout, textiel, kantenband, vezelstoffen en leder, noch het natuurlijke ‘werken’ van hout, voor zover dit inherent is aan het materiaal of algemeen aanvaard wordt binnen de meubelsector.

Aansprakelijkheid: Crea Ligna BV is niet aansprakelijk voor schade die voortvloeit uit oneigenlijk of nalatig gebruik of onderhoud van de geleverde goederen. Ook schade door externe factoren, normale slijtage, door de klant of derden aangeleverd materiaal, of interventies door de klant of derden, valt buiten de garantie. Indirecte schade van welke aard ook is uitgesloten van aansprakelijkheid. Deze commerciële garantie doet geen afbreuk aan de wettelijke rechten die voortvloeien uit de conformiteitsgarantie.

Betalingsvoorwaarden Crea Ligna BV:

Voorschot: Bij acceptatie van de offerte is een aanbetaling vereist van 30% van het totale offertebedrag.

Betalingsschema: De betaling van het resterende bedrag zal gespreid worden over de looptijd van het project, met de eindafrekening bij oplevering.

Laattijdige betaling: In geval van vertraagde betaling worden nalatigheidsintresten in rekening gebracht volgens de Wet Betalingsachterstand bij Handelstransacties van 02/08/2002. Tevens kan een forfaitaire schadevergoeding geëist worden van 10% van het factuurbedrag, met een minimum van 150€.

Factuurvoorwaarden Crea Ligna BV:

Betalingstermijn: Facturen dienen, tenzij anders overeengekomen, contant betaald te worden.

Betalingswijze: Betalingen moeten worden verricht op IBAN BE68 0019 2579 2934, op naam van Crea Ligna BV.

Herinneringen: Indien een factuur niet binnen de gestelde termijn wordt voldaan, zal Crea Ligna BV een eerste kosteloze herinnering versturen. Blijft betaling uit, dan volgt een tweede herinnering met administratiekosten.

Schadevergoeding en intresten: Bij niet-tijdige betaling zijn nalatigheidsintresten verschuldigd volgens de Wet Betalingsachterstand bij Handelstransacties, plus een forfaitaire schadevergoeding van 10% van het factuurbedrag, met een minimum van €150.

Geschillen: Geschillen die voortvloeien uit deze factuurvoorwaarden worden voorgelegd aan de Rechtbank van Antwerpen.

Eigendomsvoorbehoud: Tot volledige betaling blijven alle geleverde goederen eigendom van Crea Ligna BV.

Verlegde BTW aan ondernemingen: Verlegging van heffing. Bij gebrek aan schriftelijke betwisting binnen een termijn van één maand na de ontvangst van de factuur, wordt de afnemer geacht te erkennen dat hij een belastingplichtige gehouden is tot de indiening van periodieke aangiften

Verlaagd BTW-tarief bij particuliere opdrachten: Bij gebrek aan schriftelijke betwisting binnen een termijn van één maand vanaf de ontvangst van de factuur, wordt de klant geacht te erkennen dat (1) de werken worden verricht aan een woning waarvan de eerste ingebruikneming heeft plaatsgevonden in een kalenderjaar dat ten minste tien jaar voorafgaat aan de datum van de eerste factuur met betrekking tot die werken, (2) de woning, na uitvoering van die werken, uitsluitend of hoofdzakelijk als privéwoning wordt gebruikt en (3) de werken worden verstrekt en gefactureerd aan een eindverbruiker. Wanneer minstens één van die voorwaarden niet is voldaan, zal het normale btw-tarief van 21 pct. van toepassing zijn en is de afnemer ten aanzien van die voorwaarden aansprakelijk voor de betaling van de verschuldigde belasting, interesten en geldboeten.

Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle transacties en diensten verricht door Crea Ligna BV.